logo Meer weten images

Advanced Web Ranking (AWR)

Geeft inzicht in organic rankings

Voor wie online goed vindbaar wil zijn met zijn bedrijf of product is het belangrijk om voor relevante zoektermen hoog in de zoekmachines te staan. De SEO-tool Advanced Web Ranking (AWR) biedt uitgebreid inzicht in de positie van websites in Google en andere zoekmachines.

Wat is Advanced Web Ranking (AWR)?

Het is voor bedrijven belangrijk om te weten hoe hun websites ranken in de verschillende zoekmachines en op welke zoekwoorden ze scoren. Het geeft inzicht in de kansen die er zijn om hun ranking te verbeteren dat maakt het makkelijk om de SEO-strategie van een bedrijf te verbeteren. De SEO-tool Advanced Web Ranking (AWR) brengt de ranking van websites op een heldere manier in kaart.

Over Advanced Web Ranking (AWR)

Advanced Web Ranking is een product van het bedrijf Caphyon, dat in 2002 werd opgericht. Destijds was er geen tool beschikbaar om de ranking van websites bij te houden en daarom besloten de 2 oprichters die zelf te ontwikkelen. Het bedrijf heeft inmiddels ruim zeventig medewerkers en de AWR SEO-tool wordt door zo’n 24.000 mensen in 170 landen gebruikt. De jaarlijkse omzet bedraagt een kleine 10 miljoen euro per jaar.

Functionaliteiten AWR SEO-tool

  • Uitgebreide rank tracker. AWR monitort rankings in ruim vierduizend zoekmachines (zoals Google, DuckDuckGo en Yandex) in 170 landen. Lokale ranktracking is mogelijk tot op stads- en GPS-niveau. Zo weet je precies hoe je websites scoort en in welk gebied.
  • Heldere rapportages. De AWR SEO-tool houdt de ranking van duizenden zoekwoorden bij op mobiele devices en op desktops en geeft analyses weer in duidelijke rapportages. De rapportages zijn te delen met meerdere gebruikers. Je kiest zelf hoe vaak je de data wilt ontvangen, van dagelijks tot maandelijks. De SEO-rapportages zijn geheel op maat te maken, op de manier die voor de gebruiker het beste werkt.
  • Geeft opties voor kansrijke zoekwoorden en mogelijke optimalisaties.
  • Realtime informatie. ARW geeft realtime inzicht in scores, ranking en resultaten.
  • Inzicht in de prestaties van de concurrentie. AWR houdt niet alleen de ranking van je eigen website bij, maar brengt ook de SEO-prestaties van de concurrentie in beeld. Op basis daarvan kan een bedrijf zijn eigen SEO-strategie effectief aanpassen.

Voordelen AWR SEO-tool

  • De AWR SEO-tool trackt een ongelimiteerd aantal websites, door een ongelimiteerd aantal gebruikers.
  • ARW rekent geen extra kosten om de data van de concurrentie te tracken.
  • Makkelijk in het gebruik en goed schaalbaar.

Nadelen AWR SEO-tool

  • AWR is niet de snelste tool, mede door het grote aantal zoekwoorden dat getrackt kan worden.
  • Maakt geen onderscheid tussen lokale en organische zoekresultaten, wat de data soms onduidelijker kan maken.

Voor wie is de AWR SEO-tool bedoeld?

De tool is geschikt voor kleiner en middelgrote bedrijven, die op zoek zijn naar betrouwbare data over rankings in de zoekmachines.

Tarieven AWR SEO-tool

Advanced Web Ranking biedt verschillende pakketten aan, variërend van Starter tot Enterprise. Het goedkoopste pakket begint bij 49 dollar per maand en het duurste kost 499 dollar per maand. Hoe duurder het pakket, hoe meer features er beschikbaar zijn. Welk pakket het beste past, hangt af van de behoeften van het bedrijf. Meer informatie over prijzen en opties vind je op de website van AWR.

AWR gratis uitproberen

Het is mogelijk om ARW eerst gratis uit te proberen. De gratis trial is 30 dagen beschikbaar. Advanced Web Ranking biedt bovendien een aantal gratis tools, die helpen om basis-SEO-data in kaart te brengen.

Alternatieven Advanced Web Ranking

Er zijn verschillende alternatieven voor Advanced Web Ranking, zoals Ahrefs, Semrush en Moz Pro. Tasmanic adviseert graag over de SEO-tool die het beste bij je bedrijf past.

Laat jouw bedrijf kansen liggen?

Onze beloning is gebaseerd op jouw resultaat.