logo Meer weten images

Optmyzr

Effectieve tool voor PPC-advertentiebeheer

Het succesvol beheren van PPC-advertenties (Pay-Per-Click) kan een complexe en tijdrovende taak zijn. Het gebruiken van een tool is in dat geval noodzakelijk om het rendement van PPC-advertenties te optimaliseren. Tasmanic werkt graag met Optmyzr, een tool die werd ontwikkeld door oud-medewerkers van Google.

Wat is PPC?

PPC betekent Pay-Per-Click. Bij deze vorm van online marketing betaalt de adverteerder als een bezoeker op een advertentie klikt. Het doel van PPC is om in korte tijd zoveel mogelijk bezoekers naar een website te trekken. PPC wordt gebruikt via banners op websites en in SEA, online adverteren in zoekmachines.

Wat is Optmyzr en hoe werkt het?

Optmyzr is een analysetool die uitgebreide inzichten biedt in de prestaties van PPC-campagnes. De tool geeft onder andere informatie over de kwaliteitsscore van campagnes en de prestaties van landingspagina’s. Op basis van de analyses van Optmyzr kunnen op een effectieve manier optimalisaties in zoekwoorden, budgetten en biedingen doorgevoerd worden. Zo kunnen PPC-campagnes verder geoptimaliseerd worden.

Over Optmyzr

Optmyzr werd opgericht door oud-medewerkers van Google, die bij Google werkten voor het team dat AdWords ontwikkelde. Na hun vertrek gingen ze aan de slag als PPC-consultants, maar ze ontdekten dat ze ontevreden waren over de tools die beschikbaar waren om PPC-campagnes te optimaliseren. Ze besloten daarom in 2013 hun eigen software te ontwikkelen en daarmee was Optmyzr een feit. Het bedrijf groeide sindsdien hard: de geschatte jaaromzet is tegenwoordig 6 miljoen euro.

Functionaliteiten Optmyzr

 • Optimaliseren met een paar kliks. Eenvoudig en binnen een paar minuten optimaliseren van PPC-advertenties, aan de hand van datagedreven suggesties. Optmyzr geeft bijvoorbeeld suggesties voor zoekwoorden die voor betere scores zorgen.
 • Monitoring en rapportage van prestaties van PPC-advertenties. Stuurt alerts uit als optimaliseren nodig is en levert geautomatiseerde rapportages en data-analyses.
 • Inzicht in PPC-data. Suggesties voor optimalisaties en aanpassingen van advertentiestrategieën.
 • Tool voor efficiënte samenwerking. Programma om projecten en de samenwerking binnen teams efficiënt te laten verlopen.
 • Werkt voor belangrijkste ad engines: Google Ads, Microsoft Ads, Amazon Advertising en Facebook Ads.
 • Alle advertentieformaten beschikbaar: Search Ads, Shopping Ads, Display Ads en Video Ads.
 • Automatische scripts voor Google Ads: automations voor Google Ads, zonder code te hoeven schrijven.
 • Optimaliseert de inzet van budgetten en voorkomt budgetoverschrijding.
 • Bid management. Geeft meer controle over bid strategieën.
 • API-gebaseerde oplossingen: voor integratie met eigen softwareprogramma’s.

Voordelen Optmyzr

 • Werken met deze tool bespaart veel tijd. Optmyzr automatiseert het maken van analyses, waardoor optimalisaties sneller doorgevoerd kunnen worden.
 • Goede service en groot gebruiksgemak.

Nadelen Optmyzr

 • De tarieven zijn vrij hoog.

Voor wie is Optmyzr bedoeld?

Optmyzr is een goede tool voor bedrijven en search marketing-experts die een groot aantal PPC-campagnes beheren.

Tarieven Optmyzr

De tarieven van Optmyzr hangen af van het bedrag dat per maand wordt uitgegeven aan advertenties. Dat begint bij 10.000 euro en dan kost Optmyzr 208 euro per maand. Het is ook mogelijk om een plan per maand af te sluiten. Optmyzr eerst gratis uitproberen? Dat kan via een trial van twee weken.

Alternatieven Optmyzr

Er zijn verschillende alternatieven voor Optmyzr. Concurrenten zijn onder andere Opteo en Semrush. Elke tool heeft voor- en nadelen. Tasmanic adviseert graag over de tool die het beste past bij jouw bedrijf.

Laat jouw bedrijf kansen liggen?

Onze beloning is gebaseerd op jouw resultaat.