logo Meer weten images

Ahrefs

TOOL
USE CASES

SEO-software

Voor bedrijven die hun online omzet willen laten groeien, is uitstekende online vindbaarheid essentieel. De SEO van de website moet volledig geoptimaliseerd zijn voor een hoge ranking in zoekmachines. Eén van de tools die Tasmanic hiervoor gebruikt is Ahrefs, een online marketingtool voor het analyseren van onder meer content, rankings en backlinks.

Wat is Ahrefs en hoe werkt het?

Ahrefs is een uitgebreide online marketingtool, die de content, linkbuilding (backlinks) en rankings van websites analyseert. Ahrefs biedt uitgebreide informatie over linkwaardes, domeinwaardes en zoektermpatronen. Op basis van analyses adviseert Ahrefs over belangrijke zoekwoorden, backlinks, content, techniek en gedrag. Het implementeren van die adviezen leidt tot meer bezoekers en uiteindelijk tot extra omzet.

Over Ahrefs

Softwarebedrijf Ahrefs werd opgericht door CEO Dmitry Gerasimenko. Hij bouwde zijn eerste document search engine toen hij vijftien was en in 2007 ging hij opnieuw met zoekmachines voor bestanden aan de slag. In 2010 legde hij de basis voor Ahrefs, dat in korte tijd uitgroeide tot één van de beste backlinkanalysetools ter wereld. Ahrefs had in 2021 een omzet van 100 miljoen euro.

Functionaliteiten van Ahrefs

 • Dashboard. Overzichtelijk dashboard waarop de SEO-prestaties per website te volgen zijn, inclusief domeinautoriteit, aantal backlinks, organisch verkeer en organische zoekwoorden.
 • Analyseren van concurrentie. Brengt het organische zoekverkeer en het backlinkprofiel van elke website in kaart.
 • Zoekwoordenonderzoek. Het vinden van kansrijke zoektermen in een uitgebreide database.
 • Content analyseren. Ontdekken van content-ideeën en in beeld brengen van kansen voor sterke backlinks.
 • Tracken van ranking. Monitoren van voortgang van SEO-posities op desktop en mobiele apparaten.
 • Audittool. Analysetool die SEO-knelpunten opspoort en oplost.

Ahrefs backlink checker: beter dan de concurrentie

Wat Ahrefs onderscheidt van de concurrentie, is de grote backlink-database. Ahrefs geeft weer welke websites naar jouw site of naar de sites van de concurrentie linken. Ook maakt de tool inzichtelijk wat de kwaliteit van die backlinks is. Aan de hand van deze informatie kun je de backlinks naar je site verbeteren.

Het belang van goede backlinks

Links vanaf andere websites zijn een essentieel onderdeel van SEO, omdat zoekmachines die zien als referenties. Ahrefs maakt het makkelijk om de backlinks naar je website te analyseren, doordat de Ahrefs backlink checker razendsnel een groot aantal links indexeert. Ahrefs wordt elk kwartier tot half uur bijgewerkt, zodat de informatie altijd actueel is.

Ahrefs in cijfers

 • Ahrefs crawlt 24 uur per dag, 7 dagen per week het complete internet.
 • De crawler verwerkt ruim zeven miljard pagina’s per dag (alleen Google crawlt meer).
 • Elke 24 uur ontdekt Ahrefs 30 miljoen nieuwe pagina’s.
 • De tool beschikt over een keyword index van 12 miljard zoekwoorden.
 • Ahrefs heeft de grootste index van live backlinks ter wereld.

Voor wie is Ahrefs bedoeld?

Ahrefs biedt zeer uitgebreide informatie voor gespecialiseerde marketeers, online marketingbureaus en middelgrote tot grote bedrijven.

Voordelen Ahrefs

 • Ahrefs heeft de grootste database van alle beschikbare SEO-tools.
 • Ahrefs heeft een aantal unieke functionaliteiten.
 • De data van Ahrefs is accuraat en compleet.
 • De tool wordt elke 15 tot 30 minuten bijgewerkt.

 Nadelen Ahrefs

 • Ahrefs is relatief duur.
 • De technische analyse is minder sterk dan die van de concurrentie.

Tarieven Ahrefs

Ahrefs biedt verschillende pakketten aan, variërend van Light tot Agency. De tarieven beginnen bij 99 dollar per maand en kunnen oplopen tot 999 dollar per maand. De kosten zijn afhankelijk van het aantal gebruikers, het aantal crawl credits per maand, het databehoud en het aantal zoektermen per maand. De verschillende tarieven en opties zijn te vinden op de website van Ahrefs.

Alternatieven Ahrefs

Er zijn verschillende andere online marketing-softwarepakketten beschikbaar, die kunnen dienen als alternatieven voor Ahrefs. Voorbeelden zijn de tools Semrush en Moz. Tasmanic bekijkt graag welke tool het beste bij jouw bedrijf past.

Ahrefs trial – gratis uitproberen

Wil je zien wat Ahrefs te bieden heeft? Je kunt de tool proberen via een Ahrefs trial. Een trialperiode van zeven dagen kost 7 dollar. Via deze link kun je je Ahrefs trial starten.

Gratis SEO-tools Ahrefs

Naast de betaalde pakketten biedt Ahrefs ook een aantal gratis SEO-tools, zoals de Ahrefs broken link checker. Daarmee vind je snel de gebroken inkomende en uitgaande links op je website. Via de website authority checker van Ahrefs is de domeinautoriteit van websites op te vragen.

Laat jouw bedrijf kansen liggen?

Onze beloning is gebaseerd op jouw resultaat.