logo Meer weten images

Channable

Feed management tool voor optimalisatie datafeeds en SEA

Voor bedrijven met webshops is het essentieel dat consumenten hun producten zien verschijnen als ze relevante zoektermen ingeven. Om dat doel te bereiken, moet hun datafeed geoptimaliseerd zijn voor de verschillende online verkoopkanalen. Channable is een feed management tool en SEA-automatiseringstool die bedrijven helpt om hun producten effectief aan te bieden op vergelijkingssites, affiliatenetwerken en marktplaatsen.

Wat is feed based adverteren?

Bedrijven met een webshop die willen adverteren op vergelijkingssites, affiliatenetwerken, Google Shopping, en op grote marktplaatsen als Bol.com en Amazon, hebben daar een datafeed voor nodig. Datafeeds leveren de juiste productinformatie aan advertentiekanalen. Met feed management kunnen bedrijven hun productinformatie automatisch organiseren voor een specifiek kanaal.

Datafeed automatiseren

Omdat het handmatig bijhouden van een datafeed voor grote hoeveelheden producten vrijwel onmogelijk is, zijn feed management tools als Channable noodzakelijk. Zo bepaalt een bedrijf zelf welke producten getoond moeten worden op welke kanalen en met welke verrijkende productinformatie. Het doel: zorgen voor een zo hoog mogelijke online omzet.

Wat is Channable?

Channable is een uitgebreide tool voor feed management en SEA-automatisering. Het is de schakel tussen een webshop en het kanaal waar een webshop zijn datafeed indient. Met behulp van Channable is het mogelijk om producten te promoten op ruim 2500 vergelijkingssites, marktplaatsen, affiliatenetwerken en advertentieplatformen, zoals Google Ads en Microsoft Ads. Met Channable maak je datafeeds van topkwaliteit, die naadloos aansluiten op de eisen van het kanaal waarop je je producten wilt verkopen.

Over Channable

Channable is een Nederlands bedrijf dat in 2014 werd opgericht. Het bedrijf is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming met 170 medewerkers. Channable is marktleider in de Benelux en heeft teams in onder andere Scandinavië, Verenigd Koninkrijk en Amerika. Channable exporteert miljarden producten per dag naar duizenden vergelijkingswebsites, affiliatenetwerken en marktplaatsen. De jaaromzet bedraagt 13 miljoen euro.

Functionaliteiten Channable

  • Feed managementtool. Helpt om feeds van topkwaliteit te ontwikkelen en producten te promoten op ruim 2500 online verkoopkanalen.
  • Geautomatiseerde SEA-tool. Samenstellen van duizenden geautomatiseerde campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden voor Google Ads en Microsoft Advertising. Alle advertenties worden zo in één tool beheerd.
  • Eenvoudig adverteren op verschillende grote marktplaatsen, zoals Bol.com en Amazon.
  • Inzichten en analyses. Verzamelt data om campagnes te optimaliseren en zo de online verkoop te verbeteren.

Channable inrichten: hoe werkt het?

Channeble inrichten werkt als volgt: door een webshop te koppelen aan Channable, worden alle producten en de bijbehorende productinformatie in Channable geïmporteerd. Controleer alle ingeladen producten en voeg verrijkende informatie toe. Kies vervolgens het kanaal waarvoor je een datafeed wilt inrichten en exporteer de feed naar het juiste kanaal.

Voordelen Channable

  • Werkt eenvoudig en snel.
  • Alle online advertenties worden beheerd in één geautomatiseerde tool.
  • Bespaart veel tijd en onnodig werk.
  • Geavanceerde mogelijkheden om feed management te optimaliseren.

Nadeel Channable

  • De tarieven zijn op basis van benodigde functionaliteiten.

Voor wie is Channable bedoeld?

Channable is een uitstekende tool voor bedrijven met een webshop met een groot assortiment producten, die willen verkopen via meerdere online kanalen.

Tarieven Channable

De tarieven van Channable hangen af van het pakket en het abonnement dat een bedrijf gebruikt. Channable biedt tien verschillende pakketten aan. Bij elk pakket sluit je een abonnement af. Prijzen beginnen bij 29 euro per maand voor starters, maar kunnen oplopen tot 5599 euro per maand voor de grootste bedrijven. Channable eerst gratis uitproberen? Dat kan voor een ongelimiteerde tijd met een gratis account. Betalen is pas nodig bij het afsluiten van een abonnement. Meer informatie over prijzen en pakketten vind je op de website van Channable.

Alternatieven Channable

Er zijn verschillende alternatieven voor Channable. Concurrenten zijn onder andere Channelgate en Marketing 360. Elke tool heeft voor- en nadelen. Tasmanic adviseert graag over de tool die het beste past bij jouw bedrijf.

Laat jouw bedrijf kansen liggen?

Onze beloning is gebaseerd op jouw resultaat.