logo Meer weten images

Leadinfo

TOOL
USE CASES

Software voor het herkennen van website bezoekers

Nieuwe klanten: vrijwel elk bedrijf zit erom te springen. Maar hoe vind je online de meest kansrijke leads? Daarvoor gebruikt Tasmanic de leadgeneratie-software van Leadinfo. Deze tool herkent zakelijke bezoekers op websites en koppelt daar de belangrijkste bedrijfsgegevens aan. Dat maakt het makkelijk voor bedrijven om leads gericht op te volgen.

Wat is leadgeneratie?

Een lead is een potentiële klant die interesse heeft in de producten of diensten van een bedrijf, maar nog geen aankoop heeft gedaan. Leadgeneratie is een manier om de leads te identificeren die een website hebben bezocht en daarmee interesse hebben getoond in een bedrijf. Zijn de leads in beeld, dan kan het bedrijf die opvolgen en de kans groter maken dat een lead werkelijk een klant wordt.

Hoe werkt Leadinfo?

De leadgeneratie-software van Leadinfo herkent en analyseert de bedrijven die een website bezoeken. Dat gebeurt door het IP-adres te koppelen aan de database van Leadinfo. Vervolgens toont Leadinfo in een overzichtelijk dashboard alle relevante bedrijfsgegevens, e-mailadressen en andere contactgegevens. De user interface lijkt op de inbox van een e-mailprogramma en is daardoor makkelijk in het gebruik.

Extra informatie

Daarnaast biedt Leadinfo extra informatie, waarmee bedrijven nog gerichter het eerste contact met de lead kunnen leggen. In het dashboard is zichtbaar welke webpagina’s een bezoeker heeft bekeken, in welke onderwerpen hij of zij geïnteresseerd is en hoe lang de pagina’s zijn bekeken. Elke bezoeker krijgt een eigen score, die inzicht biedt in de meest kansrijke leads.

Over Leadinfo

Leadinfo is een Nederlands bedrijf met 25 medewerkers uit 5 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam en het bedrijf werd opgericht in 2017. Sindsdien is Leadinfo sterk gegroeid en is het bedrijf marktleider in de Benelux. Leadinfo heeft daarnaast zo’n 11.000 klanten in Groot-Brittannië en Scandinavië. Onder andere Heineken en Rexel gebruiken Leadinfo voor leadgeneratie.

Functionaliteiten Leadinfo

  • Overzichtelijk dashboard. De gebruiker ontvangt de leads in een overzichtelijk dashboard in de stijl van een e-mailbox.
  • Realtime leadgeneratie. Volg live wie je site bezoekt en pak de kans om in realtime te reageren.
  • Exporteerfunctie. De gegevens per lead kunnen naar PDF geëxporteerd worden. Stop je met Leadinfo, dan blijven de leads beschikbaar.
  • Integratie met andere tools. Leadinfo kan makkelijk geïntegreerd worden met andere (marketing)tools, zoals Hubspot, Agile en Microsoft Teams.
  • Tagfunctie. Tag specifieke bezoekers (bijvoorbeeld aan de hand van branche of regio) en laat specifieke acties en content zien als deze bedrijven de site bezoeken.
  • Lead gen-formulieren. Formulieren die leads aansporen om contact op te nemen.
  • Optionele functionaliteiten beschikbaar. Voorbeelden: schermopnames waarmee je ziet waar bezoekers op klikten en liquid content, die gericht is op specifieke bezoekers.

Is Leadinfo AVG-proof?

Leadinfo voldoet aan de eisen van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). De software gebruikt IP-adressen om openbare informatie achterhalen, bijvoorbeeld via de KvK. Omdat het IP-adres een persoonsgegeven is en gebruikt wordt voor marketingdoeleinden, mag het zonder toestemming gebruikt worden.

Voordelen Leadinfo

  • Leadinfo biedt een uitgebreid bedrijfsprofiel van zakelijke bezoekers.
  • Bezoekers zijn realtime te bekijken.
  • Heldere informatie en toegang tot alle data.

Nadelen Leadinfo

De tool herkent geen bezoekers van buiten Europa. Voor wereldwijd opererende bedrijven is Leadinfo daardoor minder geschikt.

Voor wie is Leadinfo bedoeld?

Leandinfo is  bedoeld voor zowel grote bedrijven als het mkb in Europa. Het bedrijf heeft ruim 1.000 partners in binnen- en buitenland, online marketingbureaus die Leadinfo inzetten voor hun klanten.

Alternatieven Leadinfo

Er zijn alternatieven voor Leadinfo, zoals Albacross, Hubspot en Leadfeeder. Tasmanic vertelt je graag welke tool het beste bij je bedrijf past.

Kosten Leadinfo

De kosten van Leadinfo hangen af van het pakket. Leadinfo biedt de pakketten Essential, Scale, Growth en Enterprise en die variëren in prijs van 39 euro per maand tot 399 euro en meer per maand. De pakketten gaan uit van verschillende aantallen unieke leads. De prijzen en verschillende opties zijn te vinden op de website van Leadinfo.

Leadinfo gratis uitproberen

Het is mogelijk on Leadinfo eerst uit te proberen via een gratis trial van veertien dagen.

Benieuwd naar het groeipotentieel van jouw bedrijf?

Zet vandaag nog de eerste stap naar bovengemiddelde groei. Ontdek hoe we bedrijven naar meer dan 20% groei leiden.