logo Meer weten images

Online marketingspecialist

Marketing

Geschreven door Niek van Son MSc op 13 september 2021

Niek van Son

Voor het laatste bijgewerkt op 7 juni 2023

Wat is een online marketingspecialist?

De kracht van online marketing is inmiddels bij alle bedrijven wel bekend, maar of je er een online marketingspecialist voor nodig hebt misschien nog niet. Laten we eerst kijken wat een online marketingspecialist nu is. Ten eerste bestaat er niet zoiets als een specialist in online marketing, maar wel degelijk een specialist in een tak van online marketing. Dit kan bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie of search advertising zijn. Deze specialisten zijn expert in zijn of haar specialisatie en kunnen je online marketing een enorme boost geven. Een SEO specialist helpt je bijvoorbeeld bij je organische rankings in Google en andere zoekmachines. Ligt je focus op SEA, dan kan een SEA expert je helpen bij het optimaliseren van je campagnes om zo meer conversies te behalen.

Waarom een online marketingspecialist?

Een online marketingspecialist kan je helpen bedrijf te laten groeien op het internet. Ze kennen de ins en outs van de digitale wereld en kunnen een plan maken om je merk beter zichtbaar te maken. Zoals benoemd kan dit via verschillende specialisten, die synergie kunnen tonen wanneer ze goed ingezet worden. Door het analyseren van de gegevens via een analist, een SEO specialist die je organische vindbaarheid verbetert en een social media specialist die je online profiel een boost geeft. Met een online marketingspecialist aan je zijde kun je erop rekenen dat je online aanwezigheid professioneel wordt beheerd.

Wat doet een online marketingspecialist?

Een online marketingspecialist is expert in zijn tak van de online marketingwereld. Bij Tasmanic werken we met de volgende online marketingspecialisten:

  • SEO-specialist: Onze SEO-specialisten optimaliseren je website met als doel om meer rendabel organisch verkeer naar je website toe te trekken. 
  • Tekstschrijver: Een senior tekstschrijver is expert in het schrijven van content dat ook goed werkt in lijn met SEO. Hiermee kan je waardevolle en relevante content creëren voor je bezoekers.
  • SEA-specialist: De SEA-specialisten zetten online campagnes in om je bedrijfsdoelen te behalen. We zorgen voor direct meer relevant verkeer, transactiegericht en meetbare resultaten.
  • Social Ads-specialist: Onze Social Ads-specialist helpt je bedrijf om te groeien via social media platforms zoals Facebook en Instagram. Met Social Ads kunnen we zeer gericht adverteren met hoge kostenefficiëntie, goede budgetcontrole en uitstekende meetbaarheid.
  • CRO specialist: Het optimaliseren van je website of campagnes kan een belangrijk onderdeel zijn om meer conversies te behalen. Onze specialisten zijn altijd resultaatgericht, om de meeste conversies te behalen uit je online marketing. Door tests te voeren zoals A/B tests proberen we het maximale te halen uit het budget voor online marketing.
  • Designer: Misschien niet een online marketingspecialist, maar zeker wel belangrijk. Een afbeelding voor de content in je blog, of misschien voor je Google Ads campagne? Hiervoor hebben we een designer, zodat we niet op zoek hoeven naar de perfecte afbeelding, maar die gewoon zelf kunnen maken.

Tasmanic: Ervaren bureau in online marketing

Het team van Tasmanic bestaat uit online marketing specialisten die ieder een eigen specialisatie hebben. Zo hebben we experts in huis die de vindbaarheid van je website kunnen vergroten, je campagnes bij Google, Microsoft of Meta kunnen optimaliseren en content kunnen schrijven voor je blogs. Het is belangrijk om duidelijk KPI’s te stellen voor je marketing, waarmee je concrete stappen kan zetten die in lijn zijn met de bedrijfsdoelstellingen. Bij Tasmanic kunnen we je helpen door de juiste online marketing specialist(en) in te zetten die aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen die je wilt bereiken.

Lees meer over onze team en de specialisaties die wij in huis hebben.

Niek van Son
DE AUTEUR

Niek van Son MSc

Marketing Management (MSc, Universiteit van Tilburg). 10+ jaar ervaring als online marketingconsultant (SEO - SEA). Schrijft af en toe artikelen voor Frankwatching, Marketingfacts en B2bmarketeers.nl.

Laat jouw bedrijf kansen liggen?

Onze beloning is gebaseerd op jouw resultaat.