logo Meer weten images
AUTEUR

Niek van Son MSc

Niek van Son
Oprichter & Senior consultant
Niek van Son MSc

Marketing Management (MSc, Universiteit van Tilburg). Meer dan 10 jaar online ervaring bij b2b, scale ups, financiele dienstverleners en markplaatsen, zowel nationaal als internationaal. Werkzaam als ad interim online marketingmanager voor Brookz. Leest: Sharp, Taleb, Kahneman. Geïntrigeerd door hoe mkb-ondernemers beslissingen nemen.

“Mensen zeggen niet wat ze doen, en doen niet wat ze zeggen”

“Hoop is geen strategie”

“Niet kiezen is ook een keuze”

Schrijft af en toe artikelen voor Frankwatching, Marketingfacts en B2bmarketeers.nl.

Hobbyprojecten: Brandio & Surface Interval.

VRIJETIJDSBESTEDING
  • Hardlopen
  • Duiken
  • Muziekliefhebber
SOCIALS

Artikelen van Niek van Son MSc

Marketing
Geschreven op 25 augustus 2023

Cognitieve dissonantie: Definitie, voorbeelden & toepassen in marketing

Cognitieve dissonantie, een term geïntroduceerd in de jaren 50 van de vorige eeuw, beschrijft het ongemakkelijke gevoel dat ontstaat wanneer iemand wordt geconfronteerd met tegenstrijdige overtuigingen of gedragingen. Deze mentale spanning kan onbewust leiden tot keuzes en acties die niet…

Lees meer
Marketing
Geschreven op 18 augustus 2023

Het Halo effect: wat is het en hoe gebruik je het in marketing?

“Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk”. Als mkb-ondernemer kan dit effect je kansen op succes verhogen, maar het kan ook blinde vlekken creëren. In dit artikel duiken we dieper in de nuances van het halo-effect en…

Lees meer
Marketing
Geschreven op 11 augustus 2023

Framing effect: wat is het en hoe gebruik je het in marketing?

Ondernemers nemen dagelijks talloze beslissingen: van strategieën voor marktpenetratie tot prijsstelling en personeelsmanagement. Maar ben je je ervan bewust dat de manier waarop informatie wordt gepresenteerd, de beslissingen die je neemt aanzienlijk kan beïnvloeden, zelfs als de onderliggende feiten onveranderd…

Lees meer
Marketing
Geschreven op 28 juli 2023

Confirmation bias: definitie, voorbeelden en praktische tips voor ondernemers

Jouw klant heeft graag gelijk. Maar jij ook. Dat zul je vast niet tegenspreken. Dat komt omdat we allemaal ‘last’ hebben van de confirmation bias. Wat houd dat in en hoe kun je er rekening mee houden als ondernemer?

Lees meer
Marketing
Geschreven op 21 juli 2023

Het Dunning-Kruger effect uitgelegd voor ondernemers

Heb je wel eens meegemaakt dat iemand vol overtuiging iets vertelde wat helemaal niet klopte?  Had jij toevallig echt verstand van het onderwerp en degene die het vertelde een heel stuk minder? Dan had deze persoon in kwestie waarschijnlijk last…

Lees meer
Marketing
Geschreven op 30 juni 2023

Wat is een cognitieve bias?

Als ondernemer kunnen beslissingen grote gevolgen hebben. Je neemt belangrijke beslissingen daarom op een rationele manier. Toch? Nee helaas, ook ondernemers zijn mensen en die worden door cognitieve biases beïnvloed. Leer daarom de belangrijkste cognitieve biases (her)kennen en doe er…

Lees meer
Marketing
Geschreven op 22 juni 2023

Distinctive Brand Assets (DBA’s): Definitie en tips

Als merk wil je een onuitwisbare indruk achterlaten. Natuurlijk doe je dat door je klantenservice op orde te hebben, een superieur product te maken of uitstekende voorwaarden te bieden, maar Distinctive Brand Assets (DBA’s) helpen je ook je merkidentiteit te…

Lees meer
Marketing
Geschreven op 5 juni 2023

Category Entry Points (CEPs): Definitie en tips

Hoe zorg je ervoor dat mensen juist aan jouw bedrijf denken op het moment dat ze van plan zijn om te gaan kopen? Dat is een belangrijke vraag die ondernemers zichzelf zouden moeten stellen. Category Entry Points (CEPs) spelen daarbij…

Lees meer
Marketing
Geschreven op 5 mei 2023

FOMO: (Fear Of Missing Out): Definitie & marketingvoorbeelden

Je vrienden geven een feestje! Je kijkt in je agenda en ziet dat je die avond al een ander feestje hebt. Een onaangenaam gevoel bekruipt je. Wat nu als dit feestje leuker wordt dan het feestje dat je al had…

Lees meer

Kies jij ook voor exponentiële groei?

Dat gaat niet vanzelf.